Yoga Nidra


De Just Breathe cursus en ademhalings-(wandel)coachingsconsulten behoren tot mijn groepsaanbod. Deze zijn verrijkt met passende yogavormen als Yoga Nidra en Restorative Yoga. Maar wat is Yoga Nidra nou eigenlijk?

Yoga Nidra zijn twee woorden uit het Sanskriet. Yoga betekent ‘samenbrengen’ of ‘verbinden’. En Nidra betekent ‘slaap’.  Tijdens de Just Breathe sessies kan ik een Yoga Nidra oefening verzorgen. Dan begeleid ik jou met mijn stem die jij open volgt, terwijl jij comfortabel ligt op je matje. Tijdens Yoga Nidra lijkt het alsof je slaapt, maar je bewustzijn is nog aan het werk op een dieper niveau. Hierbij balanceer je dus als het ware op het lijntje tussen wakker zijn en slapen. Je werkt naar deze staat toe door middel van een aantal systematische oefeningen en visualisaties. Je komt fysiek, mentaal en emotioneel compleet tot ontspanning en raakt daarnaast in een hele ontvankelijke staat

Hierdoor kunnen spanningen die je onbewust vasthoudt, verwerkt worden en kan je lichaam zich op verschillende vlakken compleet ontspannen. Een uur Yoga Nidra kan voelen als vier uur slaap. 

 In de agenda vind je mijn actuele aanbod van cursussen, workshops, eendaagse retreats en meerdaagse wellness reizen in de regio Edam – Volendam, Monnickendam, Waterland.