Yoga


De Just Breathe cursus en ademhalings-(wandel)consulten worden individueel maar ook in groepsverband aangeboden.  Deze zijn verrijkt met passende yogavormen als Yoga Nidra en Restorative Yoga. Maar wat is Yoga nou eigenlijk?

Yoga betekent letterlijk eenheid of samenbrengen. Yoga is een “sanskrits” woord. Sanskrits is de taal van de oude bewoners uit India. Hier komt deze filosofie ook vandaan. Het was een manier om een diepere staat van meditatie te bereiken.

Yogabeoefening gaat om het verbinden van lichaam en geest met elkaar. Dit verbinden wordt gedaan middels de ademhaling. De adem draagt de levensenergie (pranayama). Zonder lucht zou niemand namelijk overleven. Ademhaling is de brug tussen lichaam en geest en verbindt de fysieke sensaties met de denkprocessen.

Stel dat iemand zich gejaagd voelt. Dat heeft dan gevolgen voor de ademhaling. Een versnelde ademhaling is het gevolg. Een logische en gezonde reactie, want hierdoor kan iemand zich beter focussen om uit de vervelende situatie te komen. Echter heeft dit op lang termijn vervelende gevolgen. De hormoonhuishouding kan verstoort raken. Yoga is hiermee de oplossing om je ademhaling weer onder controle te krijgen en het zelf herstellend vermogen van jouw Geestige Lichaam weer aan te spreken!

 

In de agenda vind je mijn actuele aanbod van cursussen, workshops, eendaagse retreats en meerdaagse wellness reizen in de regio Edam, Volendam, Monnickendam, Waterland en daarbuiten.