Restorative Yoga


Restorative Yoga 

De Just Breathe cursus en ademhalings-(wandel)coachingsconsulten behoren tot mijn groepsaanbod. Deze zijn verrijkt met passende yogavormen als Yoga Nidra en Restorative Yoga. Maar wat is Restorative Yoga  nou eigenlijk?

Het doel van Restorative Yoga is door middel van vertraging en verzachting tot ontspanning en verstilling te komen. De methode die ik gebruik kenmerkt zich door een bijzondere combinatie van de Mindfulness en Restorative Yoga poses die door elkaar worden verweven. Tevens wordt er speciaal gelet op woordkeus en taalgebruik in mijn les-
aanbod. 

Restorative, ofwel Herstellende Yoga, is een vorm van yoga waarbij iedereen kan deelnemen. Er heerst geen prestatie en optimaal comfort is de enige uitnodiging. Het wordt ook wel passieve yoga genoemd en is meer  meditatief  dan actief.  Bij deze Yoga word je volledig ondersteund door kussens en dekens en worden lichaam en geest letterlijk gedragen, terwijl jij jouw lichaam in de yogahoudingen zorgzame aandacht geeft en mindful doorademt.  De  focus  ligt  dan ook op  de  ademhaling  en  de  hele  les is gericht op het verstillen van de geest en het activeren  van  het parasympatische  zenuwstelsel  zodat  je optimaal kunt ontspannen. Daarnaast zorgt de ondersteuning van kussens en dekens er voor dat er een makkelijke overgave aan ‘niets doen’ kan ontstaan.

Het zelf herstellend vermogen van zowel lichaam als geest worden op deze manier aangesproken. Complete ontspanning en herstel van externe prikkels, stress en burn out verschijnselen is het resultaat.
Deze yoga vorm is geschikt bij stress gerelateerde klachten, maar ook bijvoorbeeld  bij herstel van een blessure of ziekte.
Kortom, als  je  behoefte  hebt  aan  zachtheid  en ontspanning.

In de agenda vind je mijn actuele aanbod van cursussen, workshops, eendaagse retreats en meerdaagse wellness reizen.