Reiki


De term Reiki komt uit de Japanse woorden “Rei”  en “Ki”. “Rei” betekent Universele en “Ki” staat voor levensenergie.  Deze universele levensenergie is overal om ons heen en is aanwezig in alles wat leeft. Het is de essentiële energie waaruit wij bestaan.

Reiki is een methode waarbij gewerkt wordt met het sturen van deze energie. Reiki is een geneeswijze die al eeuwen oud is en die iedereen bewust kan leren toepassen. Reiki zorgt ervoor dat tekorten aan een bepaalde energie in ons lichaam worden opgelost zodat de natuurlijke balans werd wordt hersteld. Door handoplegging op pijnlijke plekken kan de pijn uit die zones verminderen.

Reiki is niet eng, raar of zweverig. Bijvoorbeeld het bekende helende “kusje erop” van mama werkt met dezelfde universele energie. En het is vooral de intentie die er aan meegegeven wordt, wat een reiki behandeling aangenaam maakt.

Een Reiki behandeling geeft mensen een goed gevoel. Hoe gaat dit in zijn werk? Je ligt op de behandeltafel, je kan ook op een stoel blijven zitten. En door middel van handoplegging op of boven het lichaam, ga ik, net als met massage, intuitief te werk. Met mijn handen blijf ik soms op een bepaalde plek op het lichaam, omdat het daar dan nodig is. Waarschijnlijk voel jij dat ook.  Soms voelt de energie als warmte of trillingen, en voor iemand anders zit de energie in het zien van kleuren en weer een ander merkt hier weinig van maar geeft zich over aan het vertrouwen en ligt heerlijk te ontspannen.

Tijdens een voor gesprek en een na gesprek bespreken we hetgeen zich aandient.

Desgewenst kan reiki in mijn praktijk in Edam (gemeente Edam – Volendam) als onderdeel van een massage worden toegepast. Je kan reiki ook als een op zichzelf staande behandeling boeken. De tarieven zijn hetzelfde als voor de Klassieke Ontspanningsmassage en deze zijn te vinden onder het kopje behandelingen en prijzen.