Coachingssalon

  HetGeestigeLichaam.nl
 
 

 

       

 


Zakelijk
   
 

Stoelmassage Zakelijk

Ziekteverzuim door stress komt momenteel acht keer vaker voor dan vijf jaar geleden.
Volgens het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) is stress daarmee "het grootste beroepsrisico".

Iedereen ervaart stress, daar is op zich niets mis mee. Maar van te lang en te veel stress, kun je dus ziek worden.
Als je weet dat één verzuimdag al snel 250 euro kost, dan is niets doen geen optie.

Naast daadwerkelijke ziekte kunnen dagelijkse klachten op het werk zoals als hoofdpijn, duizeligheid, stijve spieren, rsi klachten en vermoeidheid de arbeidsproductiviteit en werklust verminderen.

Als toegewijde en ook vooruitziende werkgever kan jij hier op anticiperen door goede secundaire arbeidsomstandigheden te creëren voor jouw personeel. Bijvoorbeeld door het opnemen van Stoelmassage in het Arbo Plan!

 
 


Stoelmassage biedt veel voordelen!


Op een speciaal daarvoor ontworpen massage stoel kan de werknemer naast het bureau plaats nemen, met de kleding aan! Een aparte ruimte in het bedrijfspand is eventueel nog ontspannener, maar geen must.

Er is maar 15 minuten nodig om al een weldadig effect te kunnen creëren. En vanwege het feit dat ik naar het bedrijf toe kom levert het direct een reistijd besparing op voor de werknemers en verlies je dus zo min mogelijk productieve werktijd.

Dankzij de professionele stoel kan er makkelijk gemasseerd worden op bijna het gehele lichaam: het hoofd, nek, schouders, armen en de rug zijn de plaatsen op het lichaam die veel stress opvangen bij bijvoorbeeld een zittend beroep, maar ook de benen zijn bij langdurig zitten of staan zeer gebaat bij een goede doorstroming.

De werknemer kan een goede ‘voor en na’ de massage ervaring geven, waardoor deze alert is op lichaamshouding en bepaalde gevoelens in het lichaam. Hiermee is de cliënt in staat goed aan te geven wat hij / zij nodig heeft om een juiste werkhouding aan te nemen, waarmee diegene zelf werkt aan preventieve gezondheid!

Middels drukpuntmassage zorg ik er voor dat de doorstroming in het lichaam wordt geactiveerd. Na de behandeling voelt de cliënt zicht verfrist, energieker en wordt er preventief gewerkt aan stress en burn out gerelateerde klachten.

Daarbij voelt de werknemen zich gewaardeerd door de werkgever. Er wordt op deze manier geïnvesteerd in de individuen, wat uiteindelijk alleen maar gemotiveerder en gezonder personeel oplevert!

De 10 beste resultaten op een rij:

* Daling kortdurend ziekteverzuim
* Verhoging concentratie vermogen
* Verbeterde productiviteit
* Vermindering van spierklachten in schouders, nek, armen en rug
* Afvoer van afvalstoffen
* Verhoging weerstand
* Verbetering bloedcirculatie
* Geestelijke en lichamelijke ontspanning
* Nieuwe energie
* Meer werkplezier

Fiscaal aftrekbaar

De kosten die een organisatie maakt voor het inhuren van een stoelmasseur zijn volledig aftrekbaar omdat de Belastingdienst de stoelmassage erkent als een methode om ziekteverzuim tegen te gaan.

De kosten die een organisatie maakt voor het inhuren van een stoelmasseur valt onder de vrije verstrekkingen (vrijgesteld voor loonheffingen).

Deze vrijstelling geldt onder de volgende voorwaarden:

• De stoelmassage is opgenomen in het arboplan van de onderneming;
• De massage wordt op de werkplek tijdens kantooruren uitgevoerd;
• De werknemer hoeft geen eigen bijdrage te betalen.

De werkkostenregeling
Stoelmassage valt onder de nihil waardering en hoeft daarom niet in de werkkostenregeling (WKR) te worden opgenomen.

Neem geheel vrijblijvend contact met mij op! Aan de hand van onze kennismaking (hetzij persoonlijk of per telefoon) maak ik vrijblijvend een offerte op maat. De offerte is gebaseerd op het aantal medewerkers die in aanmerking komen voor de stoelmassage en de frequentie van de massage die u wilt aanbieden.
Vervolgens benader ik de werknemers en maak ik een planning waardoor de zorg volledig uit handen wordt genomen.