Vijf natuurgerichte principes


Licht uit, kaarsjes aan!

Als kunstenaar van jouw leven, als acteur in jouw eigen film en als karakter in jouw boek, sta jij bij mij in de praktijk volledig in de spotlights, of eerder gezegd kaarslicht. Jij behoudt de regie. Juist nu je het gevoel hebt de regie even compleet kwijt te raken. Omdat je bijvoorbeeld in de schaduw staat van de medespelers die ten tonele komen. Of wanneer je een writersblock ervaart en geen idee hebt hoe nu verder te schrijven aan jouw levensverhaal. Of wellicht zit je te intens verstrengeld in een rol en kom je er niet meer uit.

Laat het doek maar vallen. Achter de schermen haal ik laagje voor laagje de grime van jouw gezicht en zet jij jouw masker af. De verbloemende kostuums mogen uit. Een Geestig Lichaam blijft over. Kwetsbaar en open. Figuurlijk en soms letterlijk bloot. Klaar om te ontvangen en te delen en om je echt bewust te worden van de signalen van  jouw lichaam en geest

Jij bestaat uit *energie, dat mag stromen. Energie kan, om wat voor reden dan ook, geblokkeerd raken. Door ziekte, stress, rouw, verdriet, burn-out, bore-out of vastzittend in belemmerende patronen en overtuigingen. Fysiek kunnen de spieren verkrampen, kan de adem stagneren en is de keuze voor voeding eerder oppeppend, dan voedend. In plaats van de signalen te negeren, waar jij in jouw rollen normaliter een oscar voor zou kunnen ontvangen, gaan we er samen juist naar toe. Kijken, voelen, ervaren, aftasten. In woord, geschrift of aanraking.. Net wat veilig voor jou voelt en wat bij jou past. Best spannend.

Deze vorm van aanraking is een weldadige *prikkeloverdracht die je wellicht lang niet zo hebt ervaren. Omdat je gemaskeerd of geblokkeerd was, te druk of wellicht op de vlucht. Misschien zelfs verdoofd door toxische (over)belasting, in de breedste zin van het woord. Uitnodigend door onze huidige samenleving vol prikkels. Het autonome zenuwstelsel raakt overbelast, wat er voor zorgt dat de vitale organen klachten kunnen veroorzaken.De afvalstoffen in lichaam en geest blokkeren en creëren patronen en gewoonten die een vicieuze cirkel in stand houden, die bij nader inzien niet voedend is, maar juist uitputtend.

Met de energie in mijn praktijk en via mij en mijn handen, in combinatie met onbevooroordeelde open aandacht, kan je worden aangeraakt. Het mag weer stromen, wat je als zodanig kan voelen. Er ontstaat weer ruimte. Jouw Geestige Lichaam komt bij de Coachingssalon tot rust. Een reset. *Drainage van toxische gedachten en woorden, maar ook letterlijk de afvalstoffen, die opgehoopt zijn in het lichaam, die middels reiniging, massage, energiewerk, tranen en ademhaling het Geestige Lichaam weer mogen verlaten. Jij ontdekt hetgeen jou voedt, waar je aan kan opladen.

De *voeding die je jezelf geeft, in de zin van eten en drinken, maar ook in andere vormen. Zoals het figuurlijk gevoed worden door relaties, hobby’s, interesses of werkzaamheden. Door bewustwording kan dit veranderen naar varianten die niet verdoven of uitputten, maar die werkelijk voedend zijn voor lichaam en geest. Die de energie weer laten stromen in plaats van blokkeren, uitdoven of verdoven.

De *psyche van een Geestig Lichaam is op alle mentale, fysieke, emotionele, spirituele lagen betrokken en gevoelig voor hetgeen zich afspeelt in jouw Geestige Lichaam. Actie reactie tussen lichaam en geest maken het een continue instandhouding van gedragingen en patronen. Samen maken we de lagen inzichtelijk en verklaarbaar, waardoor jij vanuit liefde en mildheid, naar jezelf kan kijken als observator van jouw eigen ‘spel’. Zonder oordeel, zonder bestraffende innerlijke criticus, maar open en ontvankelijk voor de innerlijke kracht en natuurlijke schoonheid die jij in jou hebt.
Bij Coachingssalon Het Geestige Lichaam ontdek jij de kracht van jouw levensverhaal en word je de artiest van jouw unieke *levenskunst.

*De som van de vijf natuurgerichte principes leidt tot een betere levenskunst. In samenwerking met beroepsvereniging BATC, die professionaliteit waarborgt waardoor jouw consult vergoed wordt door vele zorgverzekeraars. Voor meer info zie vergoedingen.