Coachingssalon

  HetGeestigeLichaam.nl




 
 

 

       

 

Wellness / Life Coaching    
 

Wat is een Wellness / Life coach?

Het woord wellness komt van het Engelse woord well-being wat weer in het Nederlands vertaald kan worden naar welzijn: een algemene toestand van de mens op het gebied van bijvoorbeeld sociale, economische, psychologische, spirituele of medische omstandigheden. Een Wellnesscoach begeleidt de coachee (cliënt) met een bepaalde hulpvraag op, onder andere, één van deze gebieden op zijn/ haar eigen  levenspad. Dit kan heel praktisch en oplossingsgericht van aard zijn, waarbij de coachee mag werken met zelf gecreeerde doelen, die door de coachee op eigen wijze worden uitgewerkt in een 'SMART' plan. Er kan ook op een dieperliggend en intuïtief niveau worden gewerkt, waarbij voelen en ontspannen meer centraal mogen staan. Of een combinatie van beiden; afhankelijk waar de behoefte van de coachee ligt, waar diegene zich goed bij voelt en wat bij die unieke persoon past.

De totstandkoming van een hulpvraag is voor iedereen anders.
 

 
 

Je kan in het dagelijks leven worden geconfronteerd met vormen van stress die er voor zorgen dat zowel lichaam als geest op welke wijze dan ook in disbalans raken. Disbalans kan leiden tot onrust. Vormen van disbalans uiten zich soms in herhaaldelijke patronen die weliswaar de onrust tijdelijk stillen, en ook de gezondheid nadelig kunnen beïnvloeden (overmatig eten, roken, drinken, negatieve gedachten, etc.) Factoren als bijvoorbeeld studie/ werkomstandigheden of druk binnen het gezin/ familie kunnen een algemeen gevoel van onbehagen veroorzaken. Hoe en wanneer dit zich uit is voor iedereen anders, maar degenen die veranderingen aan die onaangename gevoelens willen aanbrengen en het ‘waarom’ achter die gevoelens willen ondervinden, zijn bereid de hulp in te schakelen van een Wellnesscoach.

Ik geef ook begeleiding aan mensen die last hebben van bepaalde geestelijke of lichamelijke ongemakken zonder zozeer stress te hoeven ervaren. Te denken valt aan bijvoorbeeld vermoeidheid, lusteloosheid of sombere gevoelens. Of het gevoel dat je niet weet wat je nu eigenlijk wil, dat je je draai niet kan vinden in het leven.

Ik bied door middel van een luisterend oor en gespreksvoering, de ruimte aan de coachee om te vertellen over de omstandigheden en gevoelens die zich op dat moment aandoen. Door middel van vraagstelling en inzicht interventies kan de coachee een vorm van zelfreflectie en zelfkennis ontwikkelen op een manier waarbij uiteindelijk de klachten kunnen verminderen of zelfs verdwijnen.

Naast de gespreksvoering werk ik met de totale mens; dus niet alleen de geest komt aan bod, ik kijk ook naar wat het lichaam nodig heeft en wat zij wil vertellen. Een lichaam geeft vaak aan waar de behoefte ligt of waar de onrust aan de oppervlakte komt ( denk maar aan blozen, klamme handen, vlekken in de nek, etc)

Door middel van ademhaling en ontspanning technieken, maar ook (stoel) massage en voedingsgewoonten te integreren in het traject kan het hele lichaam en dus de totale mens aangesproken worden in het helingsproces. Uniek aan Coachingssalon Het Geestige Lichaam is dat ik mijn coachees ook de mogelijkheid bied om dit proces te ondersteunen met heerlijke holistische behandelingen van Dr. Hauschka, die een weldaad zijn voor het lichaam en zeker ook voor de geest.

De bewustwording van jouw hele zelf, staat centraal in het ontwikkeltraject, wat jou antwoorden kan bieden, die al in jezelf zitten en er tot dusver nog niet uit waren gekomen.

Wat kan ik jou bieden?

- een luisterend oor en een vertrouwenspersoon
- onder begeleiding aan de slag met jouw hulpvraag op jouw levenspad, op jouw tijd en op jouw manier. Jij staat centraal.
- Naast gespreksvoering bied ik ontspanning en ondersteuning op het gebied van wellnessbehandelingen, massage, ademhaling en ontspanningsoefeningen.
- onder begeleiding aan de slag met voeding en een gezonde eet- en levensstijl die bij jou past en waar jij je goed bij voelt.

Omdat jij aan de slag gaat op jouw manier en met jouw totale lichaam en geest, zijn de resultaten vaak naar tevredenheid, en blijvend van aard!

·   Naast de sessies die bij mij in de praktijk plaatsvinden, bied ik ook wandelcoaching in de buitenlucht, online Skype coaching en schrijfcoaching (per email) aan. Voor meer informatie verwijs ik naar de betreffende pagina's. Voel jij de behoefte aan een gratis en vrijblijvend intakegesprek?

Neem gerust contact met mij op.