Coachingssalon

  HetGeestigeLichaam.nl
 
 

 

       

 

Wandel Coaching    
 

Wandel Coaching

De naam zegt het eigenlijk al; via wandelcoaching kan ik jou als coach al wandelend begeleiden op jouw pad.

Ik hoef denk ik niet verder uit te leggen dat wandelen en bewegen goed is voor het lichaam. Bij een juiste omgang met bewegen en wandelen houd je jouw spieren en gewrichten soepel en blijft de conditie op peil en biedt het voordelen voor de bloeddruk en stofwisseling. En zo zijn er talloze voordelen op te noemen over bewegen en wandelen die lichamelijk en daarmee ook geestelijk, positieve uitwerkingen hebben.
Maar wat doet wandelen in de buitenlucht met de geest op zich en wat maakt wandelcoaching zo effectief?
 
 

Ten eerste begint de beweging met het opwekken van een aantal ‘gelukshormonen’ waaronder deze 2:
Serotonine: Dit hormoon reguleert je stemming, voorkomt depressies en zorgt dat je je gelukkig voelt. Serotonine wordt vrijgegeven door onder andere zonlicht en door bewegen/ wandelen.
Endorfine: Kan je een euforisch gevoel geven, het boost je immuunsysteem, vermindert angstgevoel en gevoeligheid voor pijn. Endorfines zorgen voor minder spanning en helpen je beter te slapen. Het helpt ook bij de bestrijding van de negatieve effecten van stress.

Wandelen geeft vaak een gevoel van vooruitgang en daarmee kan je wandelcoaching als prettig ervaren indien je het gevoel hebt dat je ‘vastgelopen’ bent. De frisse lucht en verse zuurstof van de natuur en een door jou prettig bevonden wandeltempo biedt een ritme wat een vorm van ontspanning en verruimd bewustzijn teweeg kan brengen.
Daarbij kunnen we ook eens stilstaan op jouw pad of terugblikken naar het verleden of naar het pad dat je al hebt afgelegd, de mogelijkheden zijn eindeloos tijdens jouw wandeling.
De natuur heeft een wondere wijze van het voorhouden van een spiegel van jouw ziel en brengt prachtige metaforen met zich mee die een verrijking voor jouw coachingstraject kunnen betekenen.

In Edam-Volendam wonen wij aan het prachtige Ijsselmeer waar wij bijvoorbeeld heerlijk langs kunnen wandelen via de Dijk. Of de veelzijdige vesting rondom Edam die je enerzijds de rust geeft van de weilanden en anderzijds een kijkje richting het karakteristieke centrum geeft.
We kunnen dit spontaan tijdens het reguliere coachingstraject naar behoefte inzetten. Je mag het coachingstraject ook zelf naar behoefte meerdere malen inrichten met een wandelcoachingssessie. Net waar jouw behoefte ligt.
Voor vragen en informatie kan je altijd contact met mij opnemen.