Coachingssalon

  HetGeestigeLichaam.nl
 
 

 

       

 

Stoelmassage    
 

Stoelmassage


Een stoelmassage is een heerlijke toegankelijke massage waarbij ik veel gebruik maak van drukpunt technieken waardoor de energie weer vrij door je lichaam kan stromen en spanning in het lichaam kan afnemen.

Ik pas desgewenst een stoelmassage toe tijdens een coachingsessie, wanneer een coachee aangeeft last te hebben van een bepaald gebied op het lichaam.  Soms is het ook heerlijk om een coachingssessie te beginnen met een kleine massage, om even ‘uit het hoofd’ en ‘in het lichaam’ te komen, waardoor je dichter bij je gevoel kan komen opdat de antwoorden tot je eigen hulpvragen makkelijker toegankelijk en inzichtelijk worden. Kortom, zowel geestelijk als lichamelijk biedt de stoelmassage, hoe kort ook, veel voordelen voor de coachee tijdens een sessie.

De ontspanning die vrij komt is heerlijk en de massage is daarbij bevorderend voor het zelfhelend vermogen van lichaam en geest. Een stoelmassage op zichzelf is makkelijk inzetbaar en heeft, ook zonder coachingssessie, een positieve uitwerking op ieder mens.
 

 
 

Een stoelmassage kan  bijvoorbeeld door bedrijven ingezet worden die het welzijn van hun werknemers hoog in het vaandel hebben. Door een stoelmassage regelmatig in te zetten werk je preventief aan onder andere RSI klachten (muisarm), doorbreek je een verkeerde werkhouding of voorkom je zelfs griepklachten.
Dit werkt op de lange termijn kostenbesparend voor de werkgever en daarbij wordt de werknemer alerter en energierijker.
(voor meer informatie over zakelijke mogelijkheden klik hier)

De lichamelijke effecten van een stoelmassage zijn zeer positief: denk maar aan de bloeddruk die kan verlagen, de hartslag kan lager worden, bepaalde hoofd, nek en schouderklachten (met als gevolg hoofdpijnen) worden minder, rugklachten kunnen afnemen en het stresshormoon in je bloed wordt verlaagd. Het resultaat is direct merkbaar. De energie stroomt weer door je lijf en zelfs de nachtrust kan verbeteren waardoor je de volgende dag uitgerust bent.

Een stoelmassage heeft niet alleen op het lichamelijke, maar zeker ook op het geestelijke niveau veel effect. Positieve uitwerkingen treden op zoals vermindering van angstgevoelens, minder kans op depressie, betere concentratie, meer ontspannen, verminderde ervaring van stress en ook meer alertheid zowel privé als op het werk.

Een stoelmassage kan gegeven worden met de kleding aan en zonder olie. Voor een stoelmassage is een speciale stoel ontworpen die bij mij in de praktijk staat en ook gemakkelijk verplaatst kan worden.
Op deze manier wordt het mogelijk gemaakt om bijvoorbeeld op locatie te masseren.

Bijna het hele lichaam kan gemasseerd worden terwijl jij lekker in de daar voor ontworpen stoel zit. Ik kan me desgewenst ook concentreren op bijvoorbeeld alleen de schouders en de nek, of de armen en de handen…net waar jouw behoefte ligt. De duur van de massage kan daardoor dus ook ingekort worden.

Voor een indicatie vind je de prijzen onder het tabje behandelingen en prijzen uitgewerkt.
(voor meer informatie over stoelmassage op het werk klik hier)
Heb je interesse in de stoelmassage voor jezelf, tijdens een coachingsessie of juist zonder coachingssessie, of wellicht voor een ander? Neem contact met mij op en vraag naar de mogelijkheden.