Coachingssalon

  HetGeestigeLichaam.nl
 
 

 

       

 

Ontspannings
Massage
   
 

massage Edam Volendam

Aanraking is een primaire natuurlijke vorm van communicatie. De eerste mensen gebruikten aanraking om wonden te helen. En dat gebeurt nu nog steeds. Het eerste wat wij mensen doen, als we ons bezeren, is onze hand op de pijnlijke plaats leggen. Ook een troostende aanraking of knuffel betekent al veel voor het menselijk lichaam. Het adrenaline gehalte daalt (en dan ook de bloeddruk) en het hormoon oxytocine komt vrij wat weer direct uitwerking heeft op de geest. Zo blijkt oxytocine een goed middel tegen stress en angst te zijn en verbetert oxytocine bijvoorbeeld ook het leervermogen, verlaagt de bloeddruk en hartslag dat weer zorgt voor onder andere een effectievere spijsvertering.

Massage is een weldaad voor lichaam en geest. Massage stimuleert de doorbloeding van de weefsels, voert afvalstoffen af en verbetert de stofwisseling van de spieren. Door de ontspanning van het lichaam kunnen ook allerlei gevolgen van stress (bijv. chronische vermoeidheid, stijve rug en nek, spanningshoofdpijn, slaapproblemen) worden verzacht. Een volledige ontspanningsmassage ontspant de spieren en maakt pezen en gewrichten soepeler, stimuleert de werking van het lymfestelsel waardoor afvalstoffen sneller het lichaam verlaten.

 
 

In deze hectische en drukke maatschappij heeft iedereen wel eens het gevoel dat de balans om welke reden dan ook even weg is. Dan is het tijd om even naar jezelf te luisteren.
Met een ontspannen lichaam, kom je geestelijk makkelijker tot rust waardoor stress en de daarbij behorende lichamelijke klachten doorbroken kunnen worden.
Bovendien heeft ieder mens de basisbehoefte om liefdevol aangeraakt te worden. Wat opvalt zijn de resultaten die bereikt kunnen worden met aanraking: mensen voelen zich vaak energieker, meer ontspannen, hebben minder pijn en kunnen beter in hun vel komen te zitten.

Even een paar voordelen op een rijtje:

- Massage stimuleert de bloedsomloop en stofwisseling
- Verlicht klachten
- Geeft energie
- Geeft ontspanning en rust
- Heeft invloed op de organen
- Zorgt voor een beter contact met jouw lichaam en dus ook met jouw geest
- Is een cadeautje voor jezelf.

Een massage kan regelmatig ingezet worden om preventief bovengenoemde klachten te voorkomen. En zeker ook om bestaande klachten te verminderen.

In de Coachingssalon bied ik de mogelijkheid om een heerlijke klassieke ontspanningsmassage te ondergaan. Deze massage kan als volledige lichaamsmassage of als deelmassage geboekt worden.
De massage kan als onderdeel van een coachingstraject dienen, als onderdeel van jouw persoonlijke lichamelijke schoonheidsbehandelplan of gewoon als een losstaand onderdeel op zich.
Voor prijzen en mogelijkheden verwijs ik naar behandelingen en prijzen en je kan uiteraard altijd even contact met mij opnemen.
 

 
   
 
Ontspanningsmassage duur  

prijs

Deelmassage (in overleg) 30 min  

35,00

Deelmassage (in overleg) 60 min   55,00
Gezichtsmassage 30 min   25,00
Gehele lichaam en gezicht 120 min   75,00
 

Stoelmassage

duur   prijs
Deelmassage (in overleg) 30 min   35,00
Gehele lichaam en hoofd 60 min   55,00