Coachingssalon

  HetGeestigeLichaam.nl
 
 

 

       

 

Wie ben ik ?    
 

Karen Schilder - van der Meer

Mijn naam is Karen Schilder-van der Meer.
Ik ben 36 jaar geleden geboren in het huis waar ik nu woon met mijn eigen gezin, in de Baanstraat in Edam.
Mijn ouderlijk huis wordt niet alleen voortgezet als een liefdevolle basis voor mijn gezin, maar ook als huisvesting voor een eigen bedrijf.
Ik ben getrouwd met Nico en wij hebben een zoon; Bruin van 8 jaar en een dochter Sija van bijna 1 jaar. Samen werken wij aan Coachingssalon HetGeestigeLichaam.nl.

De totstandkoming van dit bedrijf  uitte zich in de simpele vraag aan mijzelf op een punt in mijn leven dat ik professioneel bezien vast kwam te zitten: ‘….Wat wil je later worden als je groot bent?' (ik was inmiddels 30 en gebonden aan een vaste baan binnen het toerisme) Het antwoord was niet één twee drie voor handen, maar nuchter als ik kan zijn, besefte ik dat een carrière move richting het welzijn van de mens, gepaard moest gaan met een opleiding (die opleiding richting Maatschappelijk Werkster had ik immers vroegtijdig gestaakt om fulltime in het toerisme te werken) Dat het iets te maken had met mensenwerk was wel meteen duidelijk.
 

 
 

Ik heb daaropvolgend diverse ‘open dagen’ van opleidingen bezocht, die het menselijk welzijn omvatte. Van het specifieke schoonheidsspecialiste tot therapeutisch masseur passeerden de revue. Ik raakte gefascineerd door de opleiding tot Wellness Coach aan de Academie voor Holistisch Coachen in Amersfoort. Met name de combinatie van de modules ‘Voeding en Psyche’, Massage, Ademhaling en Ontspanning en uiteraard het Coachen zelf spraken mij aan. Lichaam en geest zijn één geheel en ik ben van mening dat je het één niet kan behandelen zonder het ander in ogenschouw te nemen. Dit is dan ook een Holistische benadering, waarbij desgewenst het gehele lichaam en geest samen worden behandeld.

Tijdens deze opleiding liet het specialisme uiterlijke verzorging mij ook niet onberoerd. Het uiterlijk laat immers veel zien van wat zich van binnen afspeelt. Ik kwam, zelf op zoek naar ontspanning, in aanraking met de producten van Dr. Hauschka. Beiden gaven mij een weldaad aan ontspanning en verzorging. Dat wilde ik combineren met het geestelijk coachen. Om met dergelijke producten te mogen werken, behoor  je tot het beroep schoonheidsspecialiste. Die opleiding heb ik tussentijds ook gevolgd om uiteindelijk beide professies te kunnen combineren.

De schoonheid … is als woord familie van het schijnende, wat schoonheid in zich draagt schijnt. Dat wil zeggen dat haar innerlijk naar de oppervlakte wordt gebracht. Dat is immers het fenomeen schoonheid. Zij verbergt zich niet, maar toont haar innerlijk naar de buitenwereld. Mooi is datgene wat het innerlijk in zijn uiterlijke vorm naar buiten brengt…’ 

Een uitspraak van Rudolf Steiner, grondlegger van de antroposofie.
De drijfveer en inspirator voor Dr. Hauschka en Elisabeth Sigmund..de makers van Dr. Hauschka Cosmetica.

De filosofie achter de natuurlijke producten zijn fascinerend en zelfs de Dr. Hauschka producten, met haar authentieke behandelingen, eisen een volledige opleiding tot Dr. Hauschka therapeute. Ook staat de Holistische visie centraal bij deze producten en behandelmethoden. Je kan het lichaam niet behandelen zonder met de innerlijke mens rekening te houden. Ze zeggen niet voor niks: ‘schoonheid komt van binnenuit’.

Onder de volgende links vind je meer informatie over de producten en behandelingen en wat deze voor jou kunnen betekenen!
Onder het kopje ‘Coachingssalon HetGeestigeLichaam.nl vind je meer informatie over mijn praktijk en wat ik voor jou kan betekenen.

Voor persoonlijke vragen kan je altijd vrijblijvend contact met mij opnemen. Maak gerust gebruik van de Live Chat indien ik aanwezig ben.